Menu

Klubbens historie

Herning KFUMs historie (under udarbejdelse)

Klubben blev stiftet i 1911, dog kun med en senior afd. – ungdomsafdelingen kom først meget senere.

Klubbens første klubhus var et træhus beliggende på Nørregade – og der var 1½ boldbane. Hjemmekampene blev spillet på Herning Stadion beliggende på Nørregårdsalle med omklædning i et træhus.

I 2011 blev 100 året fejret med en stor fest i lokalerne på MCH arena med omkring 125 personer.

Den første formand for senior afd. var: Ansgar Nybo der var formand fra 1958 til 1996

Ungdomsafdelingen blev stiftet i 1959 af Hans Faurby som var formand fra 1959-1985 samt formand for KFUM’s hovedforening gennem 22 år

Der har været mange, klubben ”solgte” op til flere spillere til de to div. hold Ikast FS og Herning Fremad. Men der er også mange som har spillet hele deres karriere i klubben og stadig er at finde i Old Boys afd.

En af de spillere klubben ”solgte”, var Bent Therkildsen til Ikast FS hvor han opnåede at spille Pokalfinale i parken.

Herudover ”solgte” man mange spillere til Herning Fremad bl.a Per Vallebæk, Søren Jensen, Poul Sand, Jan Rindum og Ole Slumstrup.

Der kunne nævnes mange, der som sagt blev i klubben og spillede mange år på klubbens 1. hold men her er nogle stykker:

Gunner Nielsen, Bent Henriksen, Ib Nørtoft, Jørn Lodahl og John Faurby (med 400 førsteholdskampe).

I efteråret 1982 oplevede klubben igen noget som der er mange der stadig kan huske. I landspokalturneringen mødte klubben flere divisionshold. Først slog man Nr. Sundby 3 div. med 3-1 efter omkamp, de havde flere kendte spiller med bl.a Mogens Jørgensen (Aab). Så trak vi i KFUM, Horsens FS også fra 3. div resultatet blev en 1-0 sejr til KFUM. Klubben håbede på at trække lokalrivalerne fra Herning Fremad men det blev B 93 fra 1. div. som blot 2 mdr. forinden var blevet pokalmester. Holdet havde bl.a Jens Kolding ( landsholdspiller på daværende tidspunkt). Kampen blev spillet onsdag den 11.8.1982 med omkring 800 tilskuere på Herning Stadion. Vi tabte desværre kampen med 1-0 efter omkamp, en kæmpe indsats af hele holdet.